SMC Onderwijsevent 2018
11 oktober 2018
SMC Technology Center Eindhoven
 
Het was een mooie middag...
 
Binnenkort hier meer informatie over het SMC Onderwijsevent 2019
 
Ga voor meer informatie over SMC naar www.smc.nl
 

Werkt u in het technisch onderwijs - VMBO, MBO of HBO? Bijvoorbeeld als docent (electro)techniek, mechatronica of werktuigbouwkunde? 

Bent u betrokken bij de doorstroming van meer leerlingen naar technische opleidingen of op managementniveau betrokken bij het technisch onderwijs?

Kom naar het SMC Onderwijsevent 2018 in Eindhoven!

SMC is wereldmarktleider in pneumatiek en toonaangevend in industriële automatisering. Met didactische systemen, gastlessen en trainingen ondersteunen wij het techniekonderwijs. In 2017 organiseerden wij voor de eerste keer het SMC Onderwijsevent. Wij nodigen u van harte uit om er dit jaar ook bij te zijn!

Lezing door Maarten Steinbuch

Steinbuch is wetenschapper op het gebied van hightech systemen, ondernemer en communicator. Als hoogleraar bij de Technische Universiteit Eindhoven bekleedt hij de leerstoel Systems & Control. 

Op 11 oktober spreekt Maarten Steinbuch op het SMC Onderwijsevent.

Inspirerende keuzesessies, beurs en netwerken

In ons Technology Center hebben we een beurs ingericht met onder meer een nieuw product van SMC voor het onderwijs en verrassende gasten. Ook Flec Nederland is aanwezig met de allernieuwste producten voor inrichting van uw techniekruimte. U ontmoet vakgenoten en ontdekt in een ontspannen sfeer wat SMC voor uw onderwijs kan betekenen. 

SMC Technology Truck

Speciaal voor u komt de SMC Technology Truck naar onze locatie in Eindhoven. Deze truck laat het nieuwste op het gebied van industriële automatisering zien.

Keuzesessies

U kunt 3 keuzesessies (van telkens een half uur) meemaken. Op het aanmeldformulier kunt u uw voorkeur doorgeven.

Dit zijn de mogelijkheden:

Rondleiding

Kom meer te weten over SMC en wat we precies doen in het SMC Technology Center. SMC geeft u een unieke inkijk bij onze assembly afdeling, de thermo chiller service en bij onze splinternieuwe clean room.

Technology Truck

In onze SMC Technology Truck ziet u een FMS-200. U krijgt uitleg bij de 10 verschillende stations van deze trainingsopstelling voor industriële automatisering. De FMS-200 zit vol met mechatronica voor de professional in het onderwijs. 

Energy Efficiency

Wereldwijd besteedt SMC veel aandacht aan het efficiënt gebruik van perslucht. Een SMC specialist neemt u mee in deze moderne en duurzame kijk op pneumatiek en laat ook zien hoe we er in ons eigen persluchtsysteem in Eindhoven mee omgaan. 

Industrie 4.0 

Industrie 4.0 of Smart Industry is gericht op het integreren van bestaande en nieuwe technologieën met als doel het optimaliseren van processen. Deze live demo met een specialist van SMC laat zien welke mogelijkheden wij bieden met de integratie van de allernieuwste SMC componenten.

Brainport Industries College

Michiel de Ruyter is manager van het Brainport Industries College, een samenwerking van ruim 50 bedrijven en 2 MBO instellingen op het gebied van werkend leren. Dit zowel voor startende leerlingen als doorgroei van bestaand personeel. Hij deelt met u hoe de high tech industrie in de Eindhovense regio actief is in techniekpromotie en het werven van nieuwe leerlingen voor BBL opleidingen.

Technologie in het onderwijs

Innovatieve technologische ontwikkelingen kunnen interessant zijn voor het techniekonderwijs. Thomas van Doremalen is docent elektrotechniek aan het ROC Koning Willem I College in Den Bosch. Hij onderzoekt samen met collega’s diverse toepassingen zoals 360º camera's, VR/MR (mixed reality) drones en robotica. Uiteraard heeft hij voorbeelden mee van de allernieuwste apparatuur. Neem samen met hem alvast een kijkje in de toekomst.

Inspiratiebeurs

In het programma is tijd opgenomen om onze eigen beurs te bezoeken. Als u daar een half uur extra wenst door te brengen kiest u voor deze optie. 

 

Programma SMC Onderwijsevent 11 oktober 2018

12.30 uur inloop met lunchbuffet

13.00 uur opening en welkom, met direct aansluitend:

Lezing door  Maarten Steinbuch

Laat u vervolgens inspireren bij de keuzesessies en bij onze beurs. 

Inclusief de netwerkborrel duurt deze interessante middag tot 17.15 uur.

U kunt zich kosteloos aanmelden via deze website.

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren